Doi indivizi au fost încătuşaţi, după ce au fost acuzaţi de comiterea unor infracţiuni. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis propunerea formulată de procurori pe numele celor doi tineri.

Instanţa admite propunerea formulată de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT Iaşi. Ia faţă de inculpaţii Ferariu Constantin, cercetat pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, şi Anculăesei Petru Ionuţ, cercetat tot pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, dar şi complicitate la introducerea în ţară, fără drept, de droguri de risc, măsura arestării preventive pentru o durată de 30 de zile”, au precizat magistraţii ieşeni. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Aşadar, la sfârşitul săptămânii trecute, procurorii DIICOT, Iași, împreună cu polițiști de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) și forțe speciale de intervenție din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi, au prins în flagrant doi indivizi în momentul în care aceștia tocmai intrau în posesia unui colet expediat din Spania, în care se aflau trei kilograme de canabis.

Ulterior, polițiștii împreună cu jandarmii au descins la mai multe adrese din municipiul Iași, în cartierele Galata și Nicolina, în urma perchezițiilor aceștia ridicând și alte cantități de droguri.

Conform anchetatorilor, cantitatea totală de droguri confiscate în urma acțiunii a fost de cinci kilograme de canabis, droguri care ar fi fost destinate comercializării către consumatorii din municipiul Iași.

Ulterior, cei doi indivizi au fost prezentați în faţa Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă.