Un tânăr de 23 de ani a fospedepsit joi de către judecători, după ce a intrat cu un cuţit într-o unitate medicală din Iaşi. 

„Instanţa dispune condamnarea inculpatului Stoica Paul la pedeapsa de zece luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase”au menţionat joi magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi. Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată. 

În luna aprilie a acestui an, procurorii ieşeni au dispus trimiterea în judecată a lui Paul Stoica, sub acuzaţia de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Oamenii legii au menţionat că, pentru acuzaţiile de hărţuire, lovire şi furt calificat, s-a dispus clasarea cauzei, deoarece a intervenit un acord de mediere între bărbat şi partea vătămată. De asemenea, oamenii legii au afirmat că s-a dispus clasarea cauzei şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, pe motiv că locul în care s-a petrecut incidentul nu ar putea fi catalogat drept „public”.

Procurorii au mai afirmat că, pe data de 20 noiembrie 2017, în jurul orei 5.00, Paul Stoica a intrat fără drept, înarmat cu un cuţit de bucătărie, în sediul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, din Iaşi.

Anchetatorii au mai spus că individul a mers în Salonul 1 al Pavilionului 6 din unitatea medicală, unde ar fi furat telefonul mobil al concubinei sale, pe care ar fi agresat-o cu cuţitul, provocându-i leziuni ce au necesitat şapteopt zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Vreme de patru ani, individul a avut o relaţie de concubinaj cu o femeie, cu care are doi copii, locuind împreună în municipiul Bacău. La un moment dat, femeia a decis să se despartă de tânăr şi, pe data de 29 septembrie 2017, a plecat la mama ei. Ulterior, femeia a venit cu fiul său la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Femeia le-a povestit anchetatorilor că, în dimineaţa zilei de 20 noiembrie 2017, s-a trezit tăiată pe braţ şi pe spate de către concubin. Oamenii legii au menţionat, înainte de a o agresa pe femeie, individul i-ar fi luat acesteia telefonul mobil marca Nokia şi că totul s-ar fi petrecut pe fondul geloziei, tânărul crezând că femeia l-ar fi înşelat.

Apoi, individul a fost prins de Poliţie în municipiul Deva, într-un autobuz, în timp ce călătorea spre Germania, către domiciliul surorii sale. La percheziţia corporală, oamenii legii au descoperit asupra acestuia telefonul mobil marca Nokia pe care individul l-ar fi luat de la concubină.

Din fişa de cazier judiciar al inculpatului rezultă că acesta nu se află la primul contact cu legea penală. Acesta a mai fost condamnat în străinătate, pentru infracţiuni contra patrimoniului, dar care nu sunt recunoscute pe teritoriul României, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. 

Articolul precedentAtenţionare a Poliţiei ieşene pentru pelerinii care vin la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
Articolul următorFemei din Iași, drogate și obligate să facă SEX pe bani