În data de 30.07.2020, ora 14:40, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Toma Cozma, pentru asanarea pirotehnică a unei suprafețe de 10 metri pătrați. Pe timpul executării misiunii de asanare, au fost descoperite 11 bombe de aruncător, calibru 82 milimetri și 7 bombe de aruncător, calibru 120 milimetri.

Tot ieri, pirotehniștii ieșeni au mai desfășurat alte două misiuni de asanare a teritoriului pentru  descoperirea elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial.

 La ora 11:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în orașul Târgu Frumos, județul Iași, pentru asanarea pirotehnică a unei suprafețe de 100 metri pătrați. Pe timpul executării misiunii de asanare, au fost descoperite 10 proiectile explozive de calibru 75 milimetri.

Iar la ora 17:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Golăiești, comuna Golăiești, județul Iași, pentru asanarea pirotehnică a 4 grenade, 5 cartușe și 3 capse pirotehnice.

Toate elementele de muniție descoperite au fost ridicate în vederea distrugerii ulterioare.