O angajată a Creşei nr. 14 din Iaşi a fost depistataă pozitiv la infecţia cu COVID-19. În aceste condiții, creșa nu se va redeschide astăzi.

 

„Luni, vom deschide creşele din municipiul Iaşi, cu o singură excepţie. E vorba de creşa cu numărul 14, unde o angajată a fost confirmată pozitiv. Copiii vor fi repartizaţi la celelalte zece creşe care se redeschid. După două săptămâni, dacă nu mai este vreun caz pozitiv, vom deschide şi această creşă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a anunţat că de pe 22 iunie vor fi redeschise cele 11 creşe din oraş. Aceste unităţi de învăţământ preşcolar au o capacitate de 958 de locuri, însă vor primi doar 370 de copii care au fost înscrişi anterior pandemiei. Înscrierea pentru celelalte 589 de locuri care ar fi fost libere în condiţii normale va fi făcută după 15 iulie, în funcţie de evoluţia pandemiei COVID-19 şi de deciziile care vor fi luate de Guvern.

Creşele care se vor redeschide luni au luat o serie de măsuri. O grupă normală, care până acum avea 25 de copii, după redeschidere va fi transformată în trei grupe de câte opt copii.