Peste 20 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale în cursul ultimelor 12 ore, unii dintre aceştia ajungând la spital.

Potrivit medicilor, bilanţul nopţii de gardă dintre vineri şi sâmbătă de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este de 26 de cazuri.

“La Spitalul Sfântul Spiridon, din Iaşi, au ajuns patru cazuri, dintre care două fibrilaţii atriale rapide, o suspiciune de sindrom coronarian acut şi o contuzie de umăr. Celelalte cazuri au fost lipotimii, hipertensiuni, dureri de burtă. Aceste persoane s-au întors la coadă. Alţi trei pelerini au mai ajuns la Unitatea de Primire a urgenţelor. Niciunul nu a fost grav”, a precizat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatoarea UPU-SMURD Iaşi.

Amintim că, în seara zilei de vineri, la coadă erau peste 30.000 de pelerini care doresc să se închine la moaştele Sfintei Parascheva.

Tot în cursul zilei de vineri, trei pelerini au avut nevoie de îngrijiri din partea echipajelor medicale prezente în zonă, un bărbat fiind transportat la Spitalul Clinic de Neurochirurgie “Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iaşi, după ce a căzut şi s-a lovit la cap.