Instituţia Prefectului Iaşi a remis o adresă ministrului Apelor şi Pădurilor în care prezintă situaţia îngrijorătoare din zona malului stâng al Siretului în dreptul satului Al.I. Cuza.

Scrisoarea menţionează că apele au măcinat malul pe o adâncime de 10 metri numai în ultima lună, pe fondul unui fenomen care se produce încă din 2005. Viiturile au accentuat fenomenul, iar în anii 2008 şi 2010 râul a împins albia 80 de metri în intravilanul localităţii.

„Date fiind riscurile generate de fenomenul de eroziune, ca şi faptul că acesta se află în evoluţie continuă şi accelerată, vă rugăm, domnule ministru, să ne acordaţi sprijinul instituţional în vederea promovării proiectului de amenajare a albiei râului Siret în comunal Al.I. Cuza în declararea cauzei de utilitate publică a proiectului, pentru efectuarea exproprierii terenurilor afectate de lucrări şi în urgentarea procedurilor de expropriere a acestora“, se arată în adresa semnată de prefectul şi subprefectul Iaşului.

În urma erodării malului, un sătean din AL. I. Cuza și-a pierdut o anexă şi aproximativ jumătate din curte, casa acestuia aflându-se acum la 6-7 metri de malul abrupt. Autorităţile au decis evacuarea lui şi i-au pus la dispoziţie un modul de locuit, amplasat pe un alt teren al său.

Articolul precedentExamen pentru autorizaţia de administrator de bloc
Articolul următorPeste 15.000 lei, încasați de Primărie pentru locuri de parcare