Zeci de angajați ai Direcției Generale a Finanțelor Publice Județene (DGFPJ) Iași au protestat miercuri după-amiază. 

Inițial, reprezentanții instituției ieșene au declarat miercuri dimineață că nu există un protest.

“Dimineață nu a fost protest. După ședința membrilor de sindicat, care a avut loc la ora 14.00, mai mulți angajați au coborât în holul instituției, în jurul orei 15.30, pentru a protesta împotriva măsurilor anunțate de către Guvernul României, cu privire la restructurarea instituției”, au precizat miercuri reprezentanții Fiscului ieșean.

În rândul angajaților de la ANAF a apărut și temerea pierderii locurilor de muncă, după ce ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că unul din patru angajați ar putea să plece.

Angajații Fiscului pregătesc un calendar al protestelor, nemulțumiți fiind de reducerea posturilor. Oamenii şi-au arătat nemulţumirea faţă de tăierile de posturi anunţate de ministrul Teodorovici.

Conform ministrului Eugen Teodorovici, din ANAF nu vor fi concediaţi oameni, urmând să dispară doar posturile blocate.

Un proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor anunţă reducerea a circa 4.000 de posturi din 21 de ministere şi din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe a reacţionat, anunţând că sistemul fiscal are un deficit de aproximativ 3.700 de funcţionari publici, generat de lipsa angajărilor de aproximativ șapte ani.

Articolul precedentMOLDOVA CENTER Best Office Architecture / 5 Star Project INTERNATIONAL PROPERTY AWARDS
Articolul următorIeșeancă, amendată pentru că a înjurat o femeie