Primarul Iașului, Mihai Chirica, a lansat marți acuzaţii dure la adresa instituţiilor statului şi a liderilor PSD de la nivel central şi local.

Chirica a făcut marți o serie de declaraţii referitoare la faptul că instituţiile statului au blocat un moment mult aşteptat de ieşeni: focul de artificii de la finalul concertului din faţa Palatului Culturii.

Astfel, edilul-şef a vorbit despre imixtiuni politice şi atac la democraţie.

Niciodată oraşul Iasi nu a trecut prin momentele prin care a trecut aseară (n.r. – luni). Niciodată, chiar dacă la cârma oraşului a fost de fiecare dată un partid de o altă culoare politică decât cel de la guvernare, nu s-a întâmplat ca instituţii ale statului, sub presiune politică, să boicoteze un eveniment public dedicat ieşenilor. Ce s-a întâmplat ieri deschide cutia unor lucruri total ilegale şi nepotrivite pentru noi ieşenii. A fost o imixtiune politică în decizia unei instituţii aflată în slujba statului şi a cetăţenilor acestei ţări. Asta arată cât de mult s-a degradat PSD prin conducerea sa, nu prin membrii săi, pentru că nu era nevoie să facă acest lucru. Şi vă mai spun ceva ce am auzit în cursul nopţii de ieri: de sâmbătă se discuta în Casa Pătrată posibilitatea interzicerii focului de artificii. Nu a fost ziua primarului municipiului Iaşi, nici onomastica familiei mele, era un moment dedicat cetăţenilor municipiului Iaşi. Au lucrat într-o manieră grobiană. Oamenii nu vor uita acest lucru şi eu personal mă voi ocupa ca aşa ceva să nu se mai întâmple”, a spus primarul Chirica în cadrul şedinţei de Consili Local de marți.

Edilul-şef a donat suma de 10 lei într-o urnă pe care era inscripţionat mesajul „Donaţii pentru susţinerea acţiunilor de îndepărtare a neocomuniştilor din viaţa publică”. Exemplul său a fost urmat de consilierul PSD, Mihail Pintilei, care a donat 20 de euro.

De cealaltă parte, vicepreşedintele PSD Iași Ovidiu Mugurel Laicu a declarat că Mihai Chirica se dovedeşte a fi „un vehicul al urii, dovada vie fiind declaraţiile sale absolut halucinante legate de anularea focului de artificii în ultima seară a Sărbătorilor Iaşului”.

Articolul precedentCopil de doi ani, ucis pe drum: şoferul microbuzului școlar, cu alcoolemie
Articolul următorMihai Chirica: „Interzicerea focului de artificii a fost o imixtiune politică“