Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au precizat că zeci de locuinţe, curţi şi străzi din zece judeţe din ţară au fost afectate de ploile torenţiale căzute în ultimele 48 de ore.

Conform celor de la IGSU, ploile şi vijeliile din ultimele ore au provocat pagube în zece judeţe, respectiv Iași, Suceava, Neamț, Arad, Bihor, Constanţa, Galaţi, Harghita, Maramureş și Prahova.

Astfel, pompierii au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei din 17 locuinţe, 110 curţi şi beciuri, dar şi de pe șase străzi.

În localitatea Tomeşti, din judeţul Iaşi, un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost lovit de trăsnet. La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă, care a reuşit resuscitarea, stabilizarea şi transportarea victimei la spital”, au precizat cei de la IGSU.

Ieri dimineaţă nu erau în desfăşurare misiuni operative, dar, în mai multe localităţi afectate de inundaţiile din această perioadă, se desfăşurau evaluări ale pagubelor produse.

Mai multe localităţi din ţară s-au aflat sub avertizări de Cod roşu şi portocaliu, emise de meteorologi şi hidrologi.

 

Articolul precedentSăltat de oamenii legii, după un furt care a avut loc în Austria
Articolul următorTragedie la Ciric: bărbat înecat!