Reprezentanții Agenției Naționale de Integritate (ANI) au anunțat că a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 15 foști și actuali aleși locali. 

Printre aceștia se regăsește și numele lui Mihai Felician Gherăescu, viceprimar cu atribuții de primar în cadrul Primăriei comunei Oțeleni, din județul Iași, dar și consilier local, care este acuzat de incompatibilitate.

Începând cu data de 17 octombrie 2016, acesta exercită atribuții de primar interimar simultan cu funcția de consilier local, încălcând astfel dispozițiile legale. De asemenea, menționăm faptul că, pe data de 26 martie 2019, Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Mihai Felician Gherăescu”, au declarat reprezentanții ANI.

De altfel, Gherăescu a decis să îi cheme în fața instanței pe inspectorii de integritate. Astfel, Mihai Felician Gherăescu le cere judecătorilor din cadrul Curții de Apel Iași să dispună anularea raportului de evaluare întocmit recent pe numele său de către reprezentanții ANI, raport în cadrul căruia este acuzat de conflict de interese administrativ

Pe lângă acesta, inspectorii de integritate l-au acuzat de incompatibilitate și pe Constantin Florin Perju, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Podu Iloaiei, din județul Iași.

În perioada 24 iunie – 26 iulie 2016, acesta a deținut și exercitat simultan funcția de consilier local și pe cea de administrator în cadrul Primăriei, încălcând astfel dispozițiile legaleau adăugat cei de la ANI.

Conform acestora, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Cei de la ANI au mai spus că Mihai Felician Gherăescu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. 

 

Articolul precedentUniversitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași scoate la admitere 4.500 de locuri bugetate
Articolul următorNervii ieșenilor, puși la încercare de lucrările la șoseaua Iași – Voinești