La nivel naţional, aproape 20 de deţinuţi din penitenciarele din ţară au susţinut Evaluarea Naţională în luna iunie a acestui an.

În ceea ce priveşte Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, doi deţinuti s-au înscris la Evaluarea Naţională din vara aceasta, dintre care unul a promovat cu media 6,35, iar celălalt nu s-a prezentat. Evaluarea a fost susţinută la Şcoala Gimnazială nr. 41, din Iaşi, din incinta penitenciarului.

Conform celor de la ANP, la Evaluarea Naţională subiectele au fost aceleaşi ca şi cele de la şcolile din comunitate. ANP a mai precizat că niciun deţinut nu a solicitat susţinerea examenului de Bacalaureat în sesiunea din vară.

De asemenea, reprezentanţii ANP au mai susţinut că, în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin un deţinut va susţine Bacalaureatul în toamnă. Examenul se va desfăşura în exteriorul penitenciarului şi va cuprinde aceleaşi subiecte cu cele din învăţământul de masă.

Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cei mai mulţideţinuţi înscrişi la Evaluarea Naţională au fost din Penitenciarul Timişoara. 

Articolul precedentZeci de infracțiuni, descoperite în câteva ore
Articolul următorRAZIE pe străzile din Iaşi! Prins șofând pe CONTRASENS!