Reciclezi cinci recipiente, intri gratis în muzeu! Este metoda inedită găsită de Consiliul Județean din Iași pentru a-i motiva pe localnici să învețe de ce este important să scape responsabil de deșeuri. Practic, tot ce au de făcut cei care vor să viziteze pe muzee precum cel al Teatrului Evreiesc sau pe cel al Copilăriei în Comunism este să meargă la casa de bilete cu cinci ambalaje din plastic, metal sau sticlă, iar angajații îi vor recompensa cu un bilet. 

Timp de trei zile, ieșenii și turiștii din Iași nu au nevoie să aducă bani la casele de bilete pentru a intra la muzeu. Este suficient să aibă la ei cinci recipiente din plastic, sticlă sau metal. 

“În schimbul cărora vor primi biletul verde, care le oferă acces gratuit în muzeu. Este un pas important pe care îl facem pentru un iași mai verde și în același timp o lecție valoroasă atât pentru copii, cât și pentru adulți”, spune Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Campania a început miercuri și se va termina vineri. 

“Mă bucur că am ajuns la o a doua ediție a campaniei Biletul verde. Iată că am reușit să creăm legătura între reciclare și cultură”, a spus Razvan Gheorghiu, director ADIS Iași.

Casa Muzeelor din Iași găzduiește nu mai puțin de cinci muzee: Muzeul Pogromului de la Iași, Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Literaturii Române, Muzeul Poeziei și Muzeul Copilăriei în Comunism. Cei care aduc 15 recipiente primesc un bilet special pe care îl pot utiliza pentru a vizita toate muzeelor. 

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentRomânia RATEAZĂ încă o șansă de aderare la spațiul Schengen – Reuniunea Consiliului JAI, fără țara noastră
Articolul următorScene incredibile. Polițist în uniformă prins când juca la păcănele