Şeful Postului de Poliţie Andrieşeni, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi este eroul zilei, întrucât a salvat un bărbat care a încercat să se sinucidă.

Astfel, pe data de 30 iulie 2018, şeful de Post, agentul principal de Poliţie Andrei Vatră, a primit un apel prin 112, fiind sesizat cu privire la un scandal iscat pe fondul geloziei între un bărbat şi concubina lui.

Ajuns la faţa locului, şeful de Post a fost informat de femeie despre faptul că bărbatul a plecat spre grădina din spatele casei. Poliţistul a mers la locul indicat şi a găsit bărbatul inconştient. În vederea acordării primului ajutor, şeful de Post a tăiat imediat funia cu care era legat de creanga unui copac şi, întrucât bărbatul nu prezenta semne vitale, a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare timp de câteva minute, în urma cărora victima şi-a revenit, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Aceasta a adăugat că a fost solicitată intervenţia echipajelor medicale, iar la faţa locului s-a deplasat un elicopter SMURD, care a preluat bărbatul şi l-a transportat la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Conducerea IPJ Iaşi a felicitat poliţistul pentru promptitudinea intervenţiei sale, care a dus la salvarea vieţii persoanei respective. Agentul principal de Poliţie Andrei Vatră este absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, promoţia 2013. În perioada 2013 şi-a desfăşurat activitatea la Postul de Poliţie Vlădeni, iar, de un an, este Şeful Postului de Poliţie Andrieşeni. 

Articolul precedentRaed Arafat a inaugurat motocicletele SMURD de la Iași 
Articolul următorCâinele poliţist Vet, din Iaşi, caută bombe la festivalul Untold