În Piaţa Unirii din Iaşi s-au adunat în jur de 500 de persoane. Piaţa este ocupată în mare parte, inclusiv pe scările de la Hotel Unirea, dar oamenii sunt răsfiraţi.

Ieşenii strigă: “Demisia”, “Bucureşti nu uita, Iaşul e de partea ta”, “Uniţi, salvăm, toată România”. Pe pancarte sunt mesaje precum : “Opriţi ciuma roşie!” sau “Demisia guvernului trădător”.

În general, protestatarii se manifestă mai mult zgomotos prin sunet de vuvuzele. Foarte multe cupluri au venit cu copiii.

În centrul Iaşului se poate observa o mobilizare semnificativă a forţelor de ordine. Ieşenii ce au ajuns deja au foarte multe steaguri ale României şi Uniunii Europene.

În jurul orei 21.00, protestatarii au plecat din Piaţa Unirii, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, către sediul PSD, după care au mărşăluit în continuare, pe bulevardul Anastasie Panu, către zona Târgu Cucu, mai apoi către centrul oraşului, din nou. În timpul marşului se adunaseră peste 2.000 de persoane.

Articolul precedentPeste 800 de biciclete noi, în Iași, cu finanțare europeană
Articolul următorUn deputat ieşean, cu privire la mitingul diasporei: “Mesajul transmis de ei este unul cu o valoare înmiită!”