Cinci indivizi au fost pedepsiţi de către judecătorii ieşeni, după ce au fost acuzaţi de procurori de comiterea unor infracţiuni. 

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Cristian Tîrnoveanu, a lui Ciprian Gîrban şi a lui Dănuţ Vasilică Popa la câte patru ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei. 

În acelaşi dosar, instanţa a dispus condamnarea lui Valentin Vasile Negoiţă la doi ani de închisoare, cu suspendare, dar şi a lui Florin Răus la doi ani şi şase luni de închisoare, tot cu suspendare. Acuzaţiile aduse de anchetatori celor cinci sunt de contrabandă sau complicitate la contrabandă. 

De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea unor bunuri de la cei cinci şi iau pus pe aceştia şi la plata unor despăgubiri. 

Instanţa admite acţiunea civilă exercitată de Ministerul Finanţelor Publice, prin Agenţia Naţională de Adminstrare Fiscală – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi, şi obligă inculpaţii, în solidar, la plata către partea civilă a sumei de 48.809 lei, reprezentand prejudiciul cauzat prin săvarşirea infracţiunii. Confiscă de la inculpaţi cantitatea de 4.750 de pachete cu ţigări de provenienţă din Republica Moldova (1.000 de pachete marca Winston, 3.750 de pachete marca Plugarul), bunuri depuse la Camera de Corpuri Delicte din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi. Confiscă de la inculpatul Tîrnoveanu Cristian o lansetă telescopică cu mulinetă, cu fir de naylon de culoare galben, ridicată cu ocazia cercetării la faţa locului”au precizat magistraţii ieşeni

Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. 

Procesul celor cinci a început pe data de 29 februarie 2016. Asta, după ce anchetatorii au precizat că, în urmă cu mai bine de doi ani, iar fi prins pe inculpaţi având asupra lor marfa de contrabandă. 

Conform procurorilor, ţigările ar fi fost aduse peste râul Prut, cu ajutorul unei lansete. 

Articolul precedentÎn cătuşe, din pricina unor odorizante pentru autoturism
Articolul următorMașinile unor firme din Iași, scoase la vânzare de Finanțe