Consilierii județeni cieșeni au aprobat ieri proiectul de prevedere care prevede predarea de către C.J. Iași Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții “C.N.I.” S.A. a terenului de 67.335 mp, aflat în proprietatea județului Iași, care va constitui amplasamentul obiectivului.

Sala Polivalentă ”Iași Metropolitan” se va construi în comuna Miroslava și va avea 16 000 de locuri.

Totodată, consilierii județeni și-au dat girul ca Iașul să aibă și un bazin olimpic. Valoarea estimativă a investiției este de 104.500.000 lei. Pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal, Consiliul Județean va aloca suma de 133.250 lei, obiectivul urmând a fi amplasat în zona Manta Roșie, pe un teren de 23.842 mp, care se află în domeniul public al județului Iași și administrarea Consiliului Județean.

Investiția se va dezvolta pe o suprafață de circa 5.500 mp cuprinzând, pe lângă bazinul olimpic, un bazin didactic, tribune pentru o mie de spectatori, vestiare, dușuri, cabinet medical, sală de conferințe, săli de forță, saune, săli de antrenament, zone de relaxare, și parcări.

Articolul precedentPIROMAN: Casă incendiată în mod intenționat!
Articolul următorChirica se pregătește de campanie: Grătare pentru populație, pe C.A. Rosetti