Municipalitatea Iași a scos la licitaţie de concesionare sistemul de iluminat public. Contractul are o valoare estimată de 106 milioane lei şi o durată de 3 ani.

Concesionarul va întreţine şi menţine în funcţiune sistemul, va realiza iluminatul ornamental festiv de sărbători, va optimiza consumul de energie electrică şi va asigura asistenţa tehnică la instalaţia de iluminat nocturn la stadionul „Emil Alexandrescu“. Sistemul de iluminat cuprinde circa 2.500 de stâlpi stradali (8 – 10 metri), peste 4.700 de stâlpi tip parc (3 – 4 metri) şi peste 20.000 de corpuri de iluminat (stradale, tip parc, iluminat arhitectural şi iluminat festiv). În caietul de sarcini se prevede ca firma concesionară să suporte din bugetul propriu primele de asigurare în caz de vandalizări, distrugeri, furturi şi accidente.

În următorii ani, Primăria Iaşi va derula şi un program de modernizare a sistemului de iluminat, banii fiind asiguraţi din fonduri europene.

Companiile interesate să participe la procedura organizată de Primărie trebuie să înainteze oferte cel târziu până în ziua de 30 octombrie.

Articolul precedentStația de sortare și transfer a deșeurilor de la Ruginoasa și-a început activitatea
Articolul următorINCENDIU, într-o casă din judeţul Iaşi: de unde a pornit totul!