Astăzi, monseniorul Aurel Percă, care a fost mai bine de 20 de ani episcop auxiliar de Iaşi, va fi înscăunat şi va lua în posesia canonică Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, după ce a fost numit deja de papa Francisc arhiepiscop mitropolit de Bucureşti.

Slujba va avea loc în cadrul sfintei Liturghii solemne celebrate în Catedrala „Sfântul Iosif“ din Capitală, începând cu ora 10.30.

„La eveniment vor participa câteva mii de credincioşi şi peste 200 de preoţi, 2 cardinali, 24 de episcopi catolici, autorităţi civile şi politice, reprezentaţi ai ambasadelor şi cavaleri ai Ordinului de Malta. De asemenea, vor fi prezenţi ÎPS Nifon al Arhiepiscopiei Târgoviştei, din partea Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Hagopian Datev, episcop al Arhiepiscopiei Armene din România, dr. Daniel Zikeli, episcop-vicar al Bisericii Evanghelice C.A. din România, şi Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România“, au precizat reprezentanţii Arhiepiscopiei din Bucureşti.

Sfântul Părinte papa Francisc, în ziua de 21 noiembrie 2019, l-a numit arhiepiscop mitropolit de Bucureşti pe Mons. Aurel Percă – care în ultimii 20 de ani a fost episcop auxiliar de Iaşi – în urma acceptării cererii de retragere a arhiepiscopului Ioan Robu, care conduce Arhidieceza de Bucureşti din anul 1983 şi a ajuns în anul 2019 la limita de vârstă de 75 de ani indicată de dreptul bisericesc. Mons. Aurel Percă va fi, astfel, al optulea arhiepiscop al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, înfiinţată canonic în anul 1883.

La Iaşi, Mons. Robu a fost numit episcop auxiliar pe 29 septembrie 1999, de către Papa Ioan Paul al II-lea, iar consacra­rea episcopală a avut loc în catedrala nouă din Iaşi la 8 decembrie 1999, episcopi consacratori fiind: PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, ÎPS Jean-Claude Périsset, nunţiu apostolic în România, şi ÎPS dr. Ioan Robu, arhie­piscop mitropolit de Bucureşti.

Articolul precedentLovitură într-un dosar cu nume grele! Fost primar din Iași, condamnat
Articolul următorPolitehnica Iași pleacă în stagiul de pregătire din Antalya: Curățenie făcută în lot de noul antrenor