Decizia președintelului Klaus Iohannis de a decreta starea de urgență începând de luni ar putea duce la suspendarea transportului public în comun în Iași.

Viceprimarul Radu Botez avertiza că în cazul în care se va trece de 100 de persoane infectate cu coronavirus, la nivel național, se va decide suspendarea transportului public.

De altfel, conducerea Companiei de Transport Public Iași a decis să suspende mai multe curse de autobuz. Ultima decizie a fost luată după ce “Calea Ferată din Moldova” a informat faptul că, în legătură cu atestarea unui flux redus de călători, temporar se sistează circulația trenului Chișinău – Iași (Socola), cu plecarea din Chișinău și Socola, începând cu 14 martie 2020 până pe 02 aprilie 2020.

Ca urmare a deciziei Căii Ferate din Moldova, se suspendă circulația autobuzelor traseului 51 (Gară Socola – Tudor Vladimirescu – Palatul Culturii – Sala Polivalentă / Tudor Vladimirescu – Palatul Culturii – Podu Roș – Gară Socola) în perioada respectivă.

Totodată, CTP Iași a decis anularea unor curse ale traseului 50 în perioada 11 – 15 martie. Având în vedere comunicatele transmise de Aeroportul Internațional Iași cu privire la anularea unor zboruri, șefii CTP Iași au luat o serie de decizii. Astfel, miercuri, 11 martie, ca urmare a anulării zborurilor Viena – Iași și Iași – Viena, vor fi anulate cursele traseului 50 cu plecare la 13:40 de la Gară și 15:45 de la Aeroport.

De asemenea, de sâmbătă, ca urmare a anulării zborului Iași – Treviso, a fost anulată cursa traseului 50 cu plecare la 12:05 de la Gară.

De astăzi, ca urmare a anulării zborului Iași – Catania, va fi anulată cursa traseului 50 cu plecare la 17:20 de la Gară. Celelalte zboruri anulate nu afectează graficul traseului 50.

Articolul precedentCe decizie au luat medicii ieșeni în cazul pacientului confirmat cu coronavirus, din județul Suceava
Articolul următorCe decizie a luat șeful Consiliul Județean Iași în privința deplasărilor în străinătate