Universitatea de Medicină și Farmacie – UMF „Grigore T. Popa“ Iași a decis ca simularea Admiterii 2020 să aibă loc on-line. Aceasta va avea loc în zilele de 30 și 31 mai 2020. Înscrierile vor fi în perioada 11-24 mai.

 

Acest proiect educațional are drept scop evaluarea cunoștințelor candidaților și să-i obișnuiască cu rigorile examenului propriu-zis de admitere la UMF Iași, programat în data de 26 iulie 2020.

Simularea se va desfășura cu QuestMed, o aplicație web care permite crearea și distribuirea tezei pe care candidații o vor avea de completat.

Candidații se vor înscrie pe site-ul UMF și vor fi direcționați automat pe platforma on-line, unde li se va genera un cont cu user și parolă. Cu acestea se vor loga în momentul simulării. Concursul este reprezentat de un test grilă sub forma unui formular on-line cu întrebări concepute și redactate exclusiv de către cadrele didactice ale UMF. Timp de trei ore, candidații vor rezolva întrebările de tip complement simplu cu informații din toate manualele alternative valabile pentru disciplinele și clasele de liceu. Taxa de participare este de 30 de lei.

Pentru Medicină și Medicină Dentară, candidații vor susține o probă obligatorie la Biologie clasa a XI-a și o probă la alegere: Fizică sau Chimie Organică. Pentru Farmacie, disciplina obligatorie este Chimie Organică, iar cea la alegere este Biologie Vegetală sau Biologie clasa a XI-a. Admiterea la specializarea Balneofiziokinetoterapie și Recuperare necesită susținerea concursului la Biologie clasa a XI-a, în timp ce Bioingineria Medicală oferă opțiunea participanților de a alege proba de concurs între Biologie clasa a XI-a sau Matematică. Pentru Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Tehnică Dentară și Asistență de Profilaxie Stomatologică, disciplinele de concurs disponibile sunt Chimie Organică sau Biologie, clasa a XI-a.

Rezultatele și baremele de corectare vor fi publicate în data de 31 mai 2020, dupa finalizarea ambelor sesiuni de examinare, pe site-ul http://simulare-admitere.ssmi.ro/. Contestațiile se pot face în primele 4 ore de la finalizarea examenului din data de 31 mai.

Articolul precedentVeste proastă dată de medici! Încă o ieșeancă a decedat din cauza COVID-19
Articolul următorScandal cât casa la PSD Iași: I-au retras sprijinul politic unui consilier local, iar un consilier județean riscă excluderea din partid