Peste o sută de reclamaţii din partea pasagerilor au determinat administraţia aerogării să adopte un regulament de conduită al taximetriştilor. Prima regulă este că nicio cursă solicitată de cei care sosesc la Iaşi nu va mai putea fi refuzată. Va fi evaluată inclusiv ţinuta taximetriştilor.

Aeroportul impune un regulament pentru accesul taximetrelor, scrie Ziarul de Iași. Practic, orice pasager va putea să vină cu orice maşină la aerogară, dar nu orice taxi va fi acceptat să preia călătorii care au sosit la Iaşi. Regulamentul a trebuit să fie adoptat după ce s-au înmulţit reclamaţiile privind refuzul unor taximetrişti să preia pasageri numai până în municipiu, şi nu pe distanţe mai lungi, a precizat directorul general al aerogării într-o conferinţă de presă. „Regulamentul a fost adoptat de către Consiliul de Administraţie şi prevede condiţii clare privind starea maşinilor, ţinuta şi modul de comportament ale şoferilor”, a anunţat Romeo Vatră. Setul de reguli va fi aplicat de la 1 februarie. Până atunci, va fi parcursă o procedură de acreditare a taxiurilor şi a taximetriştilor. „Vom acorda permise de acces atât pe maşină, cât şi pe fiecare şofer de taxi”, a adăugat directorul Aeroportului Iaşi.

Până acum s-au înregistrat 114 reclamaţii la adresa serviciilor de taximetrie din zona aerogării – cei vizaţi fiind automat excluşi din procedura de acreditare care începe azi. Odată cu intrarea în vigoare a regulamentului, orice refuz de cursă va atrage anularea permisului de acces în incinta aerogării. Conducerea regiei se aşteaptă ca peste o sută de maşini să solicite permisul de acces la Aeroport.

Totodată, serviciul de parcare a fost modernizat odată cu instalarea sistemului de plată cu cardul. 

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentDocumente false descoperite de poliţiştii de frontieră ieşeni
Articolul următorIeșean prins beat la volan pe drumurile din județul Vaslui