Pe data de 14 martie, în urma activităților desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– S.T. Iași,  a fost reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, bănuit de trafic de minori.

Din cercetări, a reieșit că, în luna octombrie 2021, bărbatul ar fi recrutat, prin inducere în eroare, folosind metoda „loverboy”, o minoră, în vârstă de 17 ani, în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției.

Ulterior, acesta ar fi cazat persoana vătămată în diverse apartamente, închiriate în regim hotelier și ar fi transportat-o la diferite locații, din municipiul Iași, determinând-o să întrețină relații sexuale cu mai mulți clienți, contra unor sume de bani, activitate desfășurată până în luna ianuarie 2022.

De asemenea, față de o altă persoană bănuită, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, reținându-se că, în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, aceasta ar fi înlesnit exploatarea, de către bărbat, a persoanei vătămate minore, implicându-se în adăpostirea și primirea acesteia în apartamentele închiriate din municipiul Iași și în colectarea sumelor de bani dobândite din prostituție.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentHackerii Anonymous au spart siteul rus Rosatom, agenția pentru energie atomică a Rusiei. Ce mesaj au afișat
Articolul următorCurtea Penală Internațională de la Haga a decis: RUSIA trebuie să stopeze imediat acțiunile din Ucraina