Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări în privinţa a doi cetăţeni români care au fost depistaţi încălcând regimul juridic al circulaţiei rutiere .

*În data de 25 iunie  a.c., în jurul orei 09.40, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tomeşti – I.T.P.F. Iaşi, a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Osoi, comuna Comarna, judeţul Iaşi, un moped condus de cetăţeanul un cetăţean român, în vârstă de 26 ani. 
* În aceeaşi zi, în jurul orei 17.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti– I.T.P.F. Iaşi, a oprit pentru control, pe raza localităţii Baleni, judeţul Galaţi, un autoturism marca Honda, înmatriculat cu număr provizoriu specific României, condus de un cetăţean român,  în vârstă de 54 ani. 

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că ambii conducători auto nu sunt posesori de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. 
Totodată, existând  suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului marca Honda, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta este înmatriculat cu un număr provizoriu, a cărui perioadă de valabilitate a expirat şi nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculat pentru a putea circula pe drumurile publice din România.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cauze pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, iar în cel de–al doilea caz şi pentru  punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentZelenski: Nicio rachetă rusească nu poate distruge moralul ucrainenilor
Articolul următorO treime din cheltuielile românilor în 2021 au reprezentat taxe, impozite și contribuții sociale