Terminalul 1 al Aeroportului Iași a fost redeschis ieri și va deservi curse internaționale. Începând de luni, 17 decembrie, aici vor funcționa patru puncte check-in și două porți de îmbarcare. Curse externe vor fi procesate și în Terminalul 3, aeroportul având astfel capacitatea de a deservi cinci aeronave simultan.

Trei sferturi dintre zborurile operate de aerogara ieșeană sunt destinații externe.

Cursa inaugurală a fost efectuată cu o aeronavă ce poartă numele Regelui Ferdinand I, marcând astfel Centenarul Marii Uniri. Printre pasageri a fost și Moș Craciun care a venit cu daruri pentru 30 de copii din Complexul de Servici Sociale Bucium.

„Ne bucurăm că printre pasagerii de astăzi a fost unul special, Moș Crăciun. Venirea lui, pentru copiii care îl așteptau nerăbdători pe pistă, ne amintește că intrăm în perioada sărbătorilor de iarnă când fiecare dintre noi trebuie să fie mai bun și mai tolerant cu semenii lui. Redeschiderea Terminalului 1 vine acum, în prag de sărbători, când traficul va crește, în sprijinul ieșenilor care lucrează peste hotare și petrec sărbătorile acasă, deoarece durata de procesare a pasagerilor va scădea considerabil“, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Articolul precedentUn pensionar de 87 de ani, victimă a unui jaf
Articolul următorBenzi rezonatoare la Valea Lupului (FOTO)