Judecătorii ieșeni au dispus condamnarea lui Marius Baban la pedeapsa rezultantă de doi ani, patru luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Mai mult, bărbatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, fie în cadrul Consiliului Local Iași – Spitalul Clinic de Recuperare Iași, fie în cadrul Institutului de Psihiatrie “Socola” Iași.

Baban este obligat să dea firmei SC Locket Trading SRL Brăila 1.410,33 lei, reprezentând diferența dintre prejudiciul de 44.410,33 lei, recunoscut de inculpat, și suma de 43.000 de lei, pentru care există un titlu executoriu. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

În perioada 21 martie – 19 iulie 2013, individul ar fi comis șase acte materiale de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În calitate de agent de vânzări, individul s-ar fi folosit de facturi falsificate pentru a-și însuși banii care ar fi trebuit să intre în casieria firmei pentru care activa. De asemenea, prejudiciul a fost estimat la valoarea de 43.000 de lei.