Polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene acționează simultan, pentru prinderea celor care depășesc viteza legală. 

Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile.

Activitatea are loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed (1 – 7 aprilie 2019). Scopul principal al acțiunii este acela de a-i ajuta pe șoferi să conștientizeze pericolele la care se expun atunci când circulă cu viteză excesivă.

La nivelul județului Iași, în anul 2018, au fost înregistrate 141 de accidente rutiere produse pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum, reprezentând astfel una din principalele cauze generatoare”a declarat Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași

 

Articolul precedentSpargere într-o farmacie din Iaşi, suspectul – încătuşat
Articolul următorÎncătușat după două furturi