O femeie de 31 de ani din Iaşi a născut prematur un făt care nu a supravieţuit. Tânăra, care se afla la prima sarcină, acuză că a fost pusă să meargă pe jos între spitale deși avea sângerări.

Pe 26 iunie, tânăra a făcut morfologia fetală de trimestru II, medicul Irina Antoniu spunându-i că totul este bine. În seara de sâmbătă, 30 iunie, când fătul avea 22 de săptămâni, i s-a făcut rău şi a decis să meargă la spital să vadă dacă totul este în regulă.

A luat un taxi şi a mers la Maternitatea „Cuza Vodă“ să vadă dacă este vreo problemă. La triaj a ajuns la 5.30, a spus că se simte rău şi ar vrea să fie consultată. A aşteptat mai bine de o oră, i s-a făcut ecografia, și i s-a zis că totul e bine și că trebuie să meargă la Maternitatea „Elena Doamna“.

Femeia a plecat pe jos, iar când a ajuns la Maternitatea „Elena Doamna, medicii i-au zis că avea dilataţie de 3 centimetri, că membranele nu erau încă rupte, şi i-au făcut o injecţie să vadă dacă i se înteţesc contracţiile sau nu.

În jurul orei 9.00, femeia a născut copilul, care însă nu a supravieţuit, fiind vorba despre un făt de 350 de grame. Medicii de la Maternitatea „Elena Doamna“ explică însă că fătul nu prezenta semne de viaţă, fiind considerat un avort în evoluţie.

Reprezentanţii Maternităţii „Cuza Vodă“ au precizat că, din punctul lor de vedere, au fost respectaţi toţi paşii care se impun în astfel de cazuri, nefiind vorba despre nicio greşeală medicală.

Familia femeii au spus că vor depune o reclamaţie la sediul maternităţii, pentru a afla măcar cine se face vinovat de acest incident.

Articolul precedentSalariu dublu pentru Stoican
Articolul următorȘef nou la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași