Un ieşean a scăpat de puşcărie, după ce a fost acuzat că a făcut scandal şi a fost violent. 

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus pedepsirea lui Ilie N. (59 de ani), din comuna Probota, pentru violenţă în familie.

Instanţa stabileşte pedeapsa de şase luni de închisoare, cu amânare, pentru săvârşirea de către inculpat a infracţiunilor de ameninţare şi violenţă în familie. De asemenea, dispune luarea faţă inculpat a măsurii de siguranţă a obligării la tratament medical până la însănătoşire sau până obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, au menţionat judecătorii ieşeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procurorii ieşeni au precizat că, pe data de 23 noiembrie 2017, Ilie N. a mers la sediul Postului de Poliţie Probota, unde le-a spus agenţilor că are probleme conjugale şi că intenţionează să îşi ucidă soţia, iar, mai apoi, să se sinucidă.

La scurt timp, oamenii legii au decis audierea femeii, pentru a afla ce s-a întâmplat. Conform acestora, cei doi sunt căsătoriţi din anul 1980, având patru copii şi locuind împreună cu unul dintre aceştia în satul Perieni, comuna Probota.

Femeia le-a povestit poliţiştilor că, pe data de 7 noiembrie 2017, în timp ce se aflau în locuinţa din comuna Probota, soţul ei ar fi ameninţat-o cu moartea şi ar fi lovit-o în cap cu mânerul unui cuţit de bucătărie. Potrivit femeii, totul a izbucnit pe fondul consumului de alcool al bărbatului şi al unui conflict spontan.

La scurt timp, femeia a decis să plece de acasă, pentru a dormi la o vecină, din cauza conflictului respectiv. A doua zi, femeia s-a întors acasă, dar, când a văzut că soţul consuma în continuare băuturi alcoolice, a decis să plece pentru a locui la o rudă de-a ei.

Însă lucrurile nu s-au oprit aici. Ulterior, bărbatul a decis să îşi caute consoarta şi ar fi ameninţat diverse persoane, pe fondul geloziei.

La audieri, inculpatul a recunoscut faptul că, pe data de 7 noiembrie 2017, a lovit-o şi a ameninţat-o pe soţia sa”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Anchetatorii au solicitat instanţei şi obligarea bărbatului la tratament medical de specialitate, deoarece suferă de o afecţiune psihică, după cum au constatat doctorii.

 

Articolul precedentGăsit conducând fără permis
Articolul următorSute de agenţi au dat în judecată Inspectoratul Poliţiei de Frontieră