“Nu numai viața era în pericol, riscam să rămân paralizat la pat toată viața.
Eu sunt din Timișoara și am ales acest spital după ce am auzit la televizor de o femeie care a făcut o operație, iar după o tumoră mare și-a revenit și a început să vadă.
Am studiat mai mult despre Spitalul de Neurochirurgie din Iași, dar și despre medicii care sunt aici în Iași și am aflat că sunt foarte buni.
Am aflat de echipa domnului doctor Lucian EVA. Are o echipă performantă, oameni capabili și are aparatură foarte, foarte modernă, una dintre cele mai moderne din România.
M-am hotărât să vin în acest spital și să mă operez. Am avut un meningiom cu dimensiuni mai mari care era să îmi pună în pericol și viața. Dacă nu se făcea cu precizie operația atunci puteam să rămân paralizat în pat toată viața. Am reușit și am făcut operația, au fost două intervenții.
Aici este foarte bine, medicii sunt foarte capabili, se poartă foarte bine. Nu numai medicii, dar tot personalul medical și sanitar care există în acest spital și e curățenie. E prima dată când mă îmbolnăvesc și mă simt ca acasă.
Am primit încredere și spun tuturor oamenilor care au probleme neurochirurgicale să vină la Iași, că Iașul este un loc unde se vindecă, iar medicii nu numai că sunt capabili să facă orice, ci au grijă și de estetica omului și de viața personală a oricărui pacient.
Îl laud, îi spun multe mulțumiri și succes pentru toată echipa lui și spitalul pe care-l conduce.
Am spus că mai bine este în România cu oamenii tăi care te ajută.
Sunt bucuros că o să merg acasă și merg în stare foarte bună.”- Pacient TIMIȘOARA, Constantin COMORA
 
“Pacientul de 71 de ani s-a adresat clinicii noastre pentru ablația unei tumori situate într-o zonă a creierului extrem de sensibilă numită aria premotorie. Este practic zona din creier care coordonează mișcarea mâinii și piciorului, a jumătății de corp pe partea opusă unde era situată leziunea. Am intervenit chirurgical practicându-se ablația completă acestei tumori, cu o evoluție foarte bună a pacientului, având în vedere că atunci când a venit la spital avea un deficit motor pe partea dreaptă. Postoperator din acest punct de vedere a fost foarte bună, cu remiterea acestui deficit.
În momentul de față pacientul este pregătit pentru externare, urmând să i se recomande un tratament complementar dacă va fi cazul.
Trebuie să adaug faptul că pacientul nu a venit în urgență, ci a avut o operație programată. El a ales clinica noastră din multe alte clinici din România și din Europa. Inițial pacientul a vrut să se opereze undeva la o clinică din afară, dar din anumite considerente personale a ales clinica noastră.
Cazurile de acest gen cu localizarea unei tumori în asemenea zone sunt destul de rare, dar implică o complexitate a actului chirurgical, o experiență a echipei chirurgicale și o logistică a spitalului, o dotare dacă doriți cu echipamente și aparatură medicală care să faciliteze actul chirurgical și calitatea postoperatorie a pacientului. Noi operăm aproximativ 150 de pacienți de acest gen pe an cu rezultate spune noi foarte bune.
Aproape săptămânal avem pacienți din toată țara, chiar astăzi s-a internat un pacient din Craiova tot cu o leziune tumorală și care va fi supus unei intervenții chirurgicale de mare finețe.”- Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N. Oblu”
 
Echipa medicală:
Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, medic primar neurochirug
Specialist neurochirurgie: dr. Cosmin APETREI
Medic rezident neurochirurg: dr. Răzvan BUGA
Medic rezident neurochirurg: dr. Ioana STIRBAN
As. Instrumentist: Mariana RĂILEANU
Bioinginer: Matei MORUZ, Vlad DAFINESCU
Anestezist: dr. Vlad HÂRTIE
Asistentă: Elena LUTIC

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentAndreea, minunea de la ATI
Articolul următorȘedință de Guvern: Primăriile primesc bani pentru subvenția la căldură – Cum vor trece oamenii de iarna scumpirilor