Șeful Asociaţiei Surzilor din Iaşi a fost achitat după ce fusese acuzat de comiterea mai multor infracţiuni

Tribunalul Iaşi a dispus achitarea lui Romeo Bărboşelu (65 de ani), dar şi a Elenei Cichi şi a Terezei Anti. 

Achită pe inculpatul Bărboşelu Romeo, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală”, au spus judecătorii.

Pe 6 octombrie 2015, Romeo Bărboşelu, şeful Asociaţiei Teritoriale a Surzilor din Iaşi, a fost reţinut, sub acuzaţia de luare de mită. Ulterior, acesta a fost trimis în judecată de către procurori.

La diferite intervale de timp, prin intermediul inculpatei Cichi Elena sau în mod direct, pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, Bărboşelu Romeo a acceptat promisiunea sumei de 1.000 de euro de la investigatorul V.D., pentru a-i obţine un certificat de încadrarea în grad de handicap, deşi acesta nu suferă de nicio afecţiune. Pe 7 mai 2015, Bărboşelu Romeo a primit suma de 500 de euro de la V.D., urmând ca restul sumei să o primească după ce va fi eliberat certificatul certificat de încadrarea în grad de handicap”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. 

Anchetatorii au mai spus că, pe 13 mai 2015, Bărboşelu ar fiacceptat promisiunea făcută de Cichi de a-i da ouă, brânză şi smântână, pentru ca să efectueze demersuri pentru obţinerea certificatului de handicap pentru N.L. 

Procurorii au adăugat că, pe 19 mai 2015, Bărboşelu ar fi acceptat promisiunea făcută de aceeaşi Cichi de a-i da o găleata cu ouă, brânză şi o pască, pentru ca să efectueze demersuri pentru obţinerea certificatului de încadrare în grad de handicap al lui V.T. 

Potrivit anchetatorilor, Bărboşelu ar fi primit carne de porc şi alte produse alimentare de la Tereza Anti, pentru a efectua demersuri în vederea obţinerii unui certificat de handicap pentru nepoata acesteia, T.M.G., totul cu ajutorul Elenei Cichi. 

Articolul precedentȘOCANT: A făcut INFARCT la nuntă!
Articolul următorA murit scriitorul ieşean Leonard Gavriliu