Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni fac cercetări cu privire la un cetăţean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals, deoarece şi l-a distrus din greşeală pe cel autentic.

Astfel, la PTF Sculeni a ajuns, pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetăţeanul ucrainean Vyacheslav S., în vârstă de 36 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Viano, înmatriculat în Ucraina.

La controlul de frontieră, pe lângă actele de identitate, tânărul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, valabil pentru categoriile A, B, C, D, BE, CE şi DE. La verificări, agenţii au constatat că permisul este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că, în a doua parte a anului 2017, deoarece şi-a distrus permisul de conducere eliberat de autorităţile din Ucraina, a apelat la un bărbat, ale cărei date de identificare nu le cunoaşte, care, în schimbul sumei de 100 de euro, i-a procurat permisul prezentat la control.

Poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de către o persoană al cărei carnet e necorespunzător.

Articolul precedentREZULTATELE la UMF Iaşi: care a fost ultima MEDIE cu care s-a intrat!
Articolul următorS-au publicat REZULTATELE admiterii la „Al. I. Cuza“