Un individ în vârstă de 23 de ani a fost arestat preventiv de către judecătorii ieşeni, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracţiuni grave. 

Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în ceea ce îl priveşte pe Constantin Doroftei. 

Instanţa admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi şi, în consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpatului Doroftei Constantin, cercetat pentru comiterea a două infracţiuni de pornografie infantilă, pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au precizat magistraţii ieşeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. 

Reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Iaşi au menţionat că totul a pornit în urmă cu câteva luni. 

Potrivit anchetatorilor, din luna mai 2018, suspectul ar fi contactat pe reţeaua de socializare Facebook două minore cu vârste cuprinse între zece şi 12 ani. 

Prin intermediul reţelelor de socializare, acesta a contactat două părţi vătămate minore, pe care lea determinat să îi trimită poze cu organele lor genitale. Noi am fost sesizaţi de către reprezentantul legal al uneia dintre părţile vătămate”, au afirmat reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Iaşi. 

Conform acestora, la audieri, individul a recunoscut comiterea faptelor pentru care este cercetat. Acum, urmează ca procurorii DIICOT să continue ancheta, după care magistraţii vor lua deciziile care se impun în acest caz. 

Articolul precedentMedic achitat după ce fusese acuzat de ucidere din culpă
Articolul următorRazie pe drumurile din Iași