Trei indivizi sunt cercetați sub control judiciar, după ce au fost acuzați de anchetatori de ultraj.

Astfel, magistrații ieșeni au dispus punerea sub control judiciar a celor trei indivizi, după un scandal care a avut loc recent în stația Rond Dacia. 

În cauză s-a dispus punerea sub control judiciar a inculpaților, pentru ultraj, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Anchetatorii au menționat că, în urmă cu câteva zile, polițiștii din cadrul Secției I au fost anunțați despre faptul că trei indivizi fac scandal în stația Rond Dacia. Agenții s-au deplasat la fața locului și le-au cerut celor trei suspecți să se legitimeze, moment în care a pornit tărăboiul.

Conform procurorilor, cei trei ar fi refuzat să se legitimeze, ba, mai mult, i-ar fi jignit pe oamenii legii. 

„Cei trei inculpați au devenit agresivi verbal cu cei doi agenți de Poliție și s-ar fi apropiat de ei. La un moment dat, unul dintre polițiști a întins brațul drept pentru a împiedica apropierea unuia dintre suspecți, moment în care ar fi fost lovit peste braț, împins și scuipat. Agenții au încercat să îl imobilizeze pe agresor, dar ceilalți doi inculpați au sărit în apărarea lui”a mai menționat Monica Palaghia.

Potrivit acesteia, agenții de Poliție i-au somat verbal pe cei trei indivizi, avertizându-i că vor folosi armamentul din dotare, dar unul dintre indivizi chiar a reușit să îl imobilizeze pe un om al legii.

Anchetatorii au mai spus că, la un moment dat, a fost folosit spray lacrimogen, iar cei trei suspecți au fost imobilizați în cele din urmă cu ajutorul unor trecători.

Pe lângă ultrajul fizic petrecut în stația respectivă, în cauză se efectuează cercetări și pentru ultraj prin amenințare, care s-ar fi petrecut la Secția de Poliție, acolo unde inculpații ar fi adresat injurii și amenințări agenților prezenți. Cei trei au fost inițial reținuți, iar, în calitate de inculpați, au recunoscut comiterea faptelor la audieri”încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform anchetatorilor, cei trei indivizi nu au antecedente penale.

De asemenea, oamenii legii susțin că cercetează foarte multe astfel de fapte, în care agenți de Poliție ar fi fost amenințați sau chiar agresați.

Articolul precedentElevii vor fi liberi și vineri
Articolul următorZeci de infracțiuni constatate pe străzile din județ