Astăzi încep înscrierile la Admiterea de toamnă pentru studiile universitare de licență și masterat de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad“ Iași. Ultima zi de înscrieri este 11 septembrie 2018.

La Facultatea de Medicină Veterinară, candidații trebuie să susțină un test grilă care se va desfășura în data de 12 septembrie. Nota obținută va avea o pondere de 30 % în stabilirea mediei de Admitere, 70 % fiind reprezentată de media la examenul de Bacalaureat.

La celelalte trei facultăți, respectiv Agricultură, Horticultură și Zootehnie, selecția se face fără probe de examen, pentru toate domeniile. Criteriile de admitere se bazează pe notele obținute la Bacalaureat, respectiv 50 % la Limba și literatura română și 50 % nota la o altă probă scrisă, la alegere. Facultatea de Agricultură pune la dispoziția candidaților 96 locuri fără taxă, cele mai multe fiind la domeniul Agronomie (40 locuri).

La Ingineria produselor alimentare mai sunt disponibile 33 locuri fără taxă, iar la Inginerie și managenent în agricultură și dezvoltare rurală sunt scoase la concurs 14 locuri fără taxă.

Facultatea de Horticultură are pentru admiterea din toamnă 47 locuri fără taxă pentru specializarile Horticultură și Peisagistică, în timp ce pentru Ingineria mediului mai sunt 38 de locuri fără taxă.

La Facultatea de Zootehnie, candidații au 34 locuri la buget și 25 la taxă, în total, atât la Controlul și expertiza produselor alimentare, cât și la Inginerie și management în alimentația publică și agroturism, respectiv Zootehnie și Piscicultură și acvacultură.

La Facultatea de Medicină Veterinară se pun la dispoziție 62 locuri în total. La specializarea Medicină Veterinară (în limba română) sunt 17 locuri la buget și 25 locuri cu taxă, iar la specializarea Medicină Veterinară (în limba engleză) sunt disponibile 20 locuri cu taxă.

Candidații interesați de învățământul la distanță (ID) pot veni să depună dosarele de Admitere în intervalul 6 – 21 septembrie. Pentru studii de master în domeniile: Agronomie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Biologie, Horticultura și Zootehnie, Universitatea pune la dispoziția tinerilor interesați 85 de locuri cu taxă, perioada depunerii dosarelor fiind tot în intervalul 6 – 11 septembrie 2018, proba interviului fiind programată pe data de 12 septembrie.

Articolul precedentConsiliul Judeţean vrea monument lângă Casa Pătrată
Articolul următorDumitru Oprea: „ Pentru masacrarea justiţiei, pesediştii nu şi-au permis mai mult de «Ziua Cuţitelor Scurte»“