Doi adolescenți vor fi nevoiţi să dea ochii cu magistraţii, după ce au fost acuzaţi de comiterea unei infracțiuni.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus trimiterea în judecată a lui Lucian C., şi a lui Alexandru I., pentru tentativă la tâlhărie urmată de moartea victimei.

Oamenii legii au precizat că, în noaptea de 28 spre 29 martie 2018, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, cedoi minori ar fi intrat fără drept în curtea şi, apoi, în locuinţa din satul şi comuna Dobrovăţ, judeţul Iaşi, a persoanei vătămate M.M, în vârstă de 83 de ani, aflată într-o stare precară de sănătate. 

Inculpatul minor A.I. a lovit-o de mai multe ori cu pumnii peste faţă şi cap pe victimă (cinci lovituri puternice), iar inculpatul L.C., înarmat cu un par, a lovit-o în mod repetat peste cap (a lovit de alte cinci ori cu parul) şi a strâns victima de gât, pentru a nu mai ţipa, cu scopul de a-i sustrage banii, pe care nu i-au găsit”au menţionat procurorii.

Potrivit acestora, din cauza leziunilor provocate de cei doi minori, octogenara a murit pe data de 6 aprilie 2018. „Moartea a fost violentă, provocată de insuficienţa cardio-respiratorie acută, consecinţa politraumatismului, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism facial cu multiple fracturi şi traumatism cervical cu fractură corn hioidian”, au spus medicii ieşeni. 

Articolul precedentCercetat PENAL, din cauza alcoolului
Articolul următorBilete de tramvai sau autobuz, cumpărate cu telefonul