Noi suspiciuni la adresa ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, după descinderile DNA care au avut loc la Aeroportul Internațional Otopeni – Henri Coandă. Anca Alexandrescu susține că este aproape imposibil de crezut că o afacere de sute de milioane de euro s-ar fi derulat fără știrea acestuia. Chiar și dacă, inițial, ar fi fost așa, tăcerea lui Grindeanu sugerează că în spate se ascund interese foarte mari, a mai afirmat realizatoarea emisiunii “Culisele Statului Paralel“.
Marți s-au făcut verificări la Aeroportul Otopeni, într-un mega dosar instrumentat de DNA. Potrivit surselor Realitatea PLUS, ar fi vorba despre licitații pentru spații comerciale. La parchet sunt și anchete legate de interesele pe care le au anumiți oameni de afaceri în vânzarea celor 10 procente pe care statul român le deține, prin Compania de Aeroporturi, la Romprest.
În cadrul emisiunii, Anca Alexandrescu s-a întrebat “cum este posibil ca una din firmele care deține lanțul de magazine din Aeroportul Otopeni să participe la realizarea caietului de sarcini?” prin decizia a justiției, dar cu un aviz favorabil al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.
“Cei de la Millenium Pro Design, firma care gestionează o parte din spațiile comerciale din Aeroportul Henri Coandă, au cerut prelungirea contractelor cu încă 5 ani, pe motiv că a fost pandemia și au avut pierderi mari. Consiliulu de Administrație, le-a spus “NU”, pe bună dreptate și le-a oferit o prelungire de luni, până la organizarea licitației, Și Grindeanu spune că nu știa de această situație. Mai ales că cei de la Millenium veniseră să ceară să facă parte din grupul care elaborează caietul de sarcini și li s-a spus din nou “NU”. Atunci Cătălin Lăscuț (acționar – N.R.), băiatul domnului de la Vamă, i-a dat în judecată și, culmea, a și câștigat, așa că acum firma care deține contractul privind spațiile comerciale lucrează la caietul de sarcini pentru viitoarea licitație cu același obiect”, a explicat Anca Alexandrescu.
Și analistul politic Dorin Iacob s-a declarat siderat de o asemenea decizie, într-o compaie a statului, sub supravegherea unor instituții ale statului.
“Ca și în cazul OMV, ne punem întrebarea dacă oamenii ăștia au fost atât de puternici încât să obțină așa ceva, pentru că se încalcă până și reguli de bun simț. Probabil că funcționari din administrație care ne urmăresc emisiunea nu ne cred, nimeni n-ar crede că e posibil ca o companie care urmează să participe la o licitație să elaboreze și caietul de sarcini. Nici mie nu-mi vine să cred. Eu nu înțeleg cum agenția a putut da aviz favorabil unei astfel de decizii, chiar dacă este instanței, este ca și cum arbitrul joacă în favoarea uneia dintre echipe.” a afirmat Iacob, la Culisele Statului Paralel.