Oficialii Direcției de Sănătate Publică Iași au început o anchetă pentru a depistarea factorului care a provocat intoxicarea, chiar de duminică, atunci când au fost informaţi de caz. Conform reprezentanţilor instituţiei, se pare că cele mai multe dintre alimente au fost preparate de mai mulţi părinţi, la domiciliul unuia dintre ei.

„Dintre cei 12 copii internaţi, cu forme clinice uşoare şi medii, şapte cazuri s-au înregistrat la copiii cu vârste cuprinse între 10 -14 ani şi celelalte cinci la tineri cu vârste cuprinse între 15-19 ani. Deocamdată, noi bănuim că este vorba de o toxină, pentru că toţi s-au prezentat la spital cu vărsături, dar nu ne putem pronunţa până nu avem rezultatele de probe. Au fost recoltate 19 probe de aliment, probe de apă şi probe de exudat nazal, de la persoane implicate în pregătirea şi servirea mesei. Urmează să îi contactăm pe consumatorii adulţi, în vederea obţinerii de informaţii privind starea de sănătate. Ei nu au avut nevoie de internare, dar ancheta epidemiologică continuă în vederea stabilirii etiologiei focarului“, a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iaşi.

Starea celor 12 elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a din localitatea Dolheşti care au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi după ce au consumat alimente aduse de acasă la serbarea de sfârşit de an s-a îmbunătăţit.

Medicii spitalului ieşean spun că aceştia se simt bine şi că simptomele au dispărut în totalitate, astfel că aceştia pot fi externaţi oricând.

„Dintre cei 14 tineri care au consumat mâncarea, 12 au ajuns la spital şi au fost internaţi. În prezent, aceştia sunt într-o stare foarte bună şi probabil vor fi externaţi foarte curând. Niciunul dintre ei nu mai prezintă simptome, aşa că pot să plece“, a declarat Mihnea Hurmuzache, medic primar boli infecţioase, director medical al spitalului.

Articolul precedentStoican caută jucători tineri
Articolul următorIeşeancă, în vizorul Poliţiei din cauza tutunului