Consilierul local Andrei Postolache a anunțat luni, pe pagina sa de Facebook că partidul înființat de el în 2016, „Pentru Iași“ nu mai există“, acesta înscriindu-se în USR.

„Am intrat în politică în 2016 și împreună cu un grup de oameni minunați am fondat Pentru Iași pentru că doream să ne facem orașul bine și altă alternativă, cu care sa poti sa votezi, pur si simplu nu era. Ne-am aruncat în luptă, am candidat la primărie și la consiliu și am obținut un rezultat bun, de 14%. Am avut o echipă de candidați fantastică, echipa de organizare din spate a fost probabil cea mai bună echipă cu care am lucrat eu vreodată, iară voluntarii și susținătorii noștri au fost fantastici. Am făcut, toți, tot ce am făcut, dându-ne serile, weekend-urile, concediile și banii, în schimbul simplei dorințe a unui oraș în care să vrei să trăiești, și un an de zile asta a fost cel mai importat lucru din viața noastră. Ne-am numit “cei care nu pleacă”, cei care vor să facă ceva aici, și care oriunde ar fi, ar pune mâna să facă să fie mai bine în jurul lor. Am făcut tot ce am putut, și nu regretăm nimic. Mulți dintre noi am rămas prieteni, de cel mai bun fel.

Pentru Iași nu mai există. De la început, nu mulți dintre noi au vrut să facă politică, să candideze, majoritatea au vrut doar să ajute din spate. După valul campaniei, nu am mai avut energia organizării de zi cu zi, nu am avut forța, și poate nici dorința unei construcții clasice politice, cu activiști, prin cartitere, cu bătut pe la uși, corturi, pliante și toate astea. De facto, azi, Pentru Iași nu mai e. Dacă vreți să beți un pahar în amintirea sa, acum e momentul. Nu e de plâns, din el au ieșit oameni și energii care acum contribuie la alte inițiative și fac bine în multe feluri. A fost un lucru bun, a fost un lucru nou, a fost altceva. (…)

Mi-am depus, la ei pe site, acum 20 de minute, adeziunea la USR. Dacă mă vor primi, mă duc acolo să fiu simplu membru. Nu vreau funcții în partid, nu vreau să candidez la ceva, nu vreau să fiu în față, dar vreau să fiu acolo, prezent, în oastea mare, și voi ajuta când și cu ce pot. Asta e marea diferență față de 2016, acum este o alternativă, la nivel național, cu care poți să votezi. Da, nu e USR fără greșeală, nu e perfect, enervanți de-a binelea au putut fi uneori, sigur, dar e ceva care nu e doar răul cel mai mic. E ceva bun”, a scris Andrei Postolache.

Articolul precedentIeşean bănuit că a furat bani din casa unui tânăr
Articolul următorAvocatul Poporului, cercetări la instituţii din Iaşi