Un medic ieşean a decis să îi cheme în faţa instanţei de judecată pe reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Liliana Vereş le solicită magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi să dispună anularea raportului de evaluare întocmit recent de către inspectorii de integritate pe numele său.

Urmează ca instanţa să stabilească un prim termen de judecată al litigiului în contencios administrativ, după care magistraţii vor asculta ce au de spus ambele părţi, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Recent, reprezentanţii ANI au precizat faptul că instituţia a constatat starea de incompatibilitate în cazul unei persoane cu funcție de conducere din sistemul medical, respectiv în cazul Lilianei Vereş.

Conform inspectorilor de integritate medicul-șef al Secției de Imunologie și Alergologie, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”, din Iași, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.

„Începând cu data de 22 noiembrie 2016, aceasta deține simultan funcția de medic-șef secție în cadrul Secției Clinice de Imunologie și Alergologie și calitatea de asociat unic și administrator la societatea comercială Livmed Center SRL, încălcând astfel dispozițiile legale”, au menţionat cei de la Agenţia Naţională de Integritate.

Conform acestora, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, dar Liliana Vereş nu ar fi depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

 

Articolul precedentCaptură impresionantă de petarde a polițiștilor ieșeni
Articolul următorIașul va primi 15 ambulanțe noi