Cei doi arabi a căror firmă fabrica spirtul Santo Med, ce a ucis 10 ieșeni, au fost aduși la Iași pentru audieri. Aceștia au fost ridicaţi din București de polițiștii ieşeni şi sunt bănuiţi că ei ar fi comercializat spirtul contrafăcut.

Zece persoane din județul Iași au murit după ce au băut alcool sanitar contrafăcut din comerț. Forțele de ordine au descins în mai multe locaţii la Iași. Arabii au vândut spirtul la Iași, în luna aprilie, unui afacerist local care are un punct de desfacere la depozitul Phoenix. Sute de sticle de spirt au fost vândute în satele din județul Iași.

Afaceristul Ciprian Barticel, care vindea produsul, după ce a aflat că alcoolul este toxic, acesta a strâns o parte din marfă, pe care a dat-o polițiștilor, susțin surse din anchetă.

S-au efectuat cercetări pentru ucidere din culpa și înșelăciune, însă în funcție de datele din dosar se poate schimba încadrarea în omor calificat.

Procurorii ieşeni au precizat că suspecţii arabi au profitat de starea de urgenţă declanşată de criza coronavirusului.

„Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, au desfășurat 4 percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale din municipiul București și județul Ilfov.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ucidere din culpă în forma agravată, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse, constând în aceea că, în cursul lunii aprilie 2020, o societate comercială de pe raza mun.Bucureşti, profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă cauzată de răspândirea infecţiilor cu virusul COVID 19,  a oferit şi livrat reprezentanţilor unei societăţi comerciale din Iaşi mai multe baxuri conţinând pet-uri a câte 500 ml, pe care erau aplicate etichete inscripţionate „Alcool sanitar”, ducând în eroare reprezentanţii firmei cu privire la faptul că produsul achiziţionat ar fi alcool sanitar, în condiţiile în care analizele toxicologice efectuate în cauză au evidenţiat prezenţa alcoolului metilic în cantităţi mari, în scopul obţinerii unui folos patrimonial injust.

Totodată, reprezentanţii societăţii din Iaşi au distribuit produsele achiziţionate mai multor agenţi economici de pe raza judeţului Iaşi.

În urma folosirii/ingestiei acestui produs, mai multe persoane au decedat. Astfel, în perioada 15 aprilie – 24 aprilie a.c., pe raza județului Iași au fost înregistrate 10 decese care au fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic”, spun propcurorii ieșeni.

Articolul precedentPeste 1.800 de ieșeni, în izolare la domiciliu
Articolul următorMarcel Vela: Se renunță la declarații pe propria răspundere doar dacă virusul se va afla pe un trend DESCENDENT