Un individ a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat de încălcarea prevederilor Codului Vamal.

Judecătoria Iaşi a dispus condamnarea lui Ionuţ N. la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă.

“Instanţa îi impune inculpatului obligaţia să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională. De asemenea, îi impune inculpatului obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o durată de 60 de zile la Consiliul Local al municipiului Iaşi sau la Primăria municipiului Iaşi”, au afirmat judecătorii ieşeni.

Pe lângă aceasta, instanţa a respins acţiunea în pretenţii formulată de către partea civilă Statul Roman- Ministerul Economiei şi Finanţelor , prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală-Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul ieşeanului a început pe data de 9 august 2018. Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, în urmă cu mai bine de un an, individul a fost prins de oamenii legii având asupra sa 600 de ţigări marca “Plugarul”, 1.200 de ţigări marca “Rothmans Royals”, 800 de ţigări marca “Rothmans of London”, 200 de ţigări marca “Ritm Clasic”, precum şi 600 de ţigări marca “Ashima”, avand aplicate timbre fiscale din Republica Moldova.

 

Articolul precedentINCREDIBIL: Ieşean, condamnat din cauza unei… cărţi!
Articolul următorContinuă reabilitarea termică a şcolilor din oraş