Salubris Iași îşi propune pentru anul în curs un buget record pentru realizarea de investiţii. Anul acesta sunt estimate la nu mai puţin de 26,5 milioane lei, de trei ori mai mult față de anul trecut, când bugetul a afost de 8,3 milioane lei. Investiţiile reprezintă circa o treime din totalul cheltuielilor prognozate pentru acest an.

Astfel, Salubris estimează un buget total în sumă de 84,6 milioane lei cu un profit net de circa 3 milioane lei. Bugetul este mai mare cu 15% faţă de 2018, dar profitul este mai mic, anul trecut ajungând la aproape 6,4 milioane lei.

„Societatea Salubris îşi propune pentru anul 2019 investiţii în sumă de 26.538.000 lei, din care: 17.782.000 lei investiţii bugetate pentru anul 2019, 7.080.000 lei investiţii bugetate şi contractate în anul 2018, dar recepţionate în anul 2019,şi 1.676.000 lei reprezintă rambursări de rate aferente utilajelor luate în leasing“, precizează directorul Salubris, Cătălin Neculau.

Sursa de finanţare a investiţiilor este exclusiv din fondurile proprii ale societăţii, iar lista cuprinde, în general, achiziţia de diverse utilaje şi echipamente.

Investiţiile noi sunt în sumă de 22,3 milioane lei şi vizează, în special, achiziţia de: containere, autoutilitare (inclusiv ecarisaj), autovehicule pentru deszăpezire, autobasculante, autogunoiere, automăturători, încărcătoare frontale, autostropitoare, autocontainere, recipienţi stocare material antiderapant şi diverse dotări (eurocontainere, pubele, toalete ecologice, staţii de lucru, licenţe şi aplicaţii software etc.).

Faţă de anul 2018, și cheltuielile totale sunt mai mari cu 21%, adică 80,6 milioane lei. Banii merg aproape în totalitate pe cheltuielile de naturală salarială (aproape 50 milioane lei) şi pe investiţii. Spre diferenţă, pentru anii următori, Salubris estimează investiţii de cel puţin peste 8 milioane lei în fiecare an.

Salubris anunță pentru acest an o creștere semnificativă a gradului de colectare selectivă a deşeurilor, societatea montând în puncte gospodărăşti noi containere pentru o astfel de colectare, iar persoanele care fac pre-colectare selectivă beneficiază de o reducere de tarif.

Articolul precedentProiect important de modernizare a Spitalului „Sf. Maria”
Articolul următorAnchetă DSP Iași în cazul fetiței decedate la Spitalul „Sf. Maria“