Formația Politehnica Iași s-a calificat miercuri în optimile de finală ale Cupei României după ce s-a impus la penalty-uri, scor 5-3, în fața grupării de ligă secundă UTA. După 90 de minute, scorul a fost egal, 2-2.

Fără opt dintre titulari, Flavius Stoican a trimis în teren o formulă experimentală, care a făcut cu greu față unei grupări de ligă secundă.

Încurajați de fani, arădenii au început bine meciul și au deschis scorul încă din minutul 4. După o degajare a lui Bodea, Rus l-a depășit ușor pe Cioinac, și a înscris printre picioarele lui Cobrea.

Ieșenii au încercat să revină în joc, însă Rus a fost aproape de dublă în minutul 24.

La ultima fază a primei reprize, Bekui a restabilit egalitatea după o acțiune pe stânga a lui Zaharia.

În minutul 67, Aguinaldo a fost protagonistul unei faze hilare, acesta căzând cu mâna pe mingea care a intrat în poarta. La faza imediat următoare, gazdele au făcut 2-1. Pe contraatac, Matei a înscris în poarta lui Cobrea.

Cu opt minute înainte de final, Aguinaldo a reușit să restabilească egalitatea, după o acțiune a lui Enoh.

În prelungiri, Cioinac a fost faultat în careu de El Hasni și arbitrul Robert Dumitru a acordat penalty. A executat Enoh și ieșenii treceau pentru prima dată în avantaj.

S-a ajuns până la urmă la penalty-uri după ce Popa a transformat penalty-ul dictat la intervenția lui Cobrea asupra lui Pop. La faza anterioară, Mihăescu l-a servit perfect pe jucătorul gazdelor.

La penalty-uri, ieșenii au transformat prin Cioinac, Enoh, Rus, Zaharia și Gallego, în timp ce pentru gazde a ratat Pop.

Articolul precedentAccident rutier mortal, pe o șosea din Iași
Articolul următorŞtefan Popescu a ajuns la Politehnica Iași