Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un camion marca DAF, în valoare de peste 58.000 de lei, ce figura ca fiind căutat de autorităţile spaniole. 

La Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni a ajuns, pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii graniţei, cetățeanul moldovean Arcadie B., în vârstă de 54 de ani, conducând un ansamblu auto, format dintr-un autocamion marca DAF şi o semiremorcă, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni cu privire la autocamion, poliţiştii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat faptul că mijlocul de transport în cauză figurează ca fiind declarat furat, alertă introdusă de către autorităţile din Spania. Totodată, s-a mai stabilit faptul că actul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control, este fals.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că este doar un angajat al firmei căreia îi aparţine mijlocul de transport şi nu știe că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

Poliţiştii fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, iar mijlocul de transport, în valoare de 58.375 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. 

Articolul precedentCu dosare penale, după ce şi-au ascuns buletinele în pantofi
Articolul următorSfaturile medicilor pentru ieşenii care au rude în vârstă. Ce trebuie făcut