Primarul Mihai Chirica a anunţat astăzi că municipalitatea ieşeană va demara o campanie umanitară în sprijinul victimelor cutremurelor din Turcia şi Siria.

Municipalitatea a amenajat şapte puncte de colectare a ajutoarelor, în două în corturi şi cinci în centrele de cartier, care vor fi deschise începând de mâine, 14 februarie.

“Atunci când ucrainenii au avut nevoie de ajutor, ieşenii s-au mobilizat exemplar pentru a-i face să treacă mai uşor peste urgia războiului. Acum, peste 30.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în cutremurul devastator care a lovit Turcia şi Siria, iar câteva milioane au rămas fără acoperiş deasupra capului. Fac din nou apel la solidaritatea, la spiritul creştin, la umanitatea de care ieşenii au dat dovadă de atâtea ori ca să venim în sprijinul celor care suferă în urma acestei tragedii”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Apelul către ieşeni este pentru donarea de produse alimentare ambalate neperisabile, apă îmbuteliată, saltele, lenjerie de pat, pături, pilote noi sau puţin uzate şi curate, jucării în stare de funcţionare. A fost făcut apel şi la mediul de afaceri local să se alăture acestei campanii umanitare, continuă sursa.

Colectarea şi depozitarea produselor vor fi asigurate de Direcţia de Asistenţă Socială, logistica şi transportul de Servicii Publice SA şi Salubris SA, iar paza şi ordinea publică de Poliţia Locală.

Primăria Municipiului Iaşi va asigura transportul ajutoarelor către zonele afectate.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentValentine’s Day pune pe jar angajații. Câți români își caută jumătatea la locul de muncă.
Articolul următorUcraineanul suspectat că și-a omorât un conațional, prins la Iași