Agenţii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit într-o piaţă, în portbagajul unui autoturism, cartuşe cu ţigări ce urmau a fi comercializate.

Astfel, lucrătorii de poliţie judiciară au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în zona unei pieţe din Iaşi.
În timpul misiunii, aceştia au observat o femeie care vindea ţigări de contrabandă. Echipajul a surprins în flagrant persoana în cauză, în momentul în care comercializa ţigări din portbagajul unui autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în România.
În timpul identificării persoanei, la autoturism s-a prezentat o altă femeie, care a declarat că întreaga cantitate de ţigări şi autoturismul îi aparţin și că voia să le comercializeze.
La controlul efectuat asupra maşinii, agenţii au observat în portbagaj mai multe cartuşe cu ţigări. În vederea efectuării unui control amănunţit, mijlocul de transport şi persoana au fost duse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, ocazie cu care au fost descoperite 20.140 de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă din Republica Moldova.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 11.278 de lei, a fost confiscată, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
De asemenea, autoturismul, în valoare de 11.675 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei până la finalizarea cercetărilor.
Articolul precedentRomânul care a primit 225 de ani de PUŞCĂRIE a renunţat la contestaţie
Articolul următorAccident grav la Dumbrava