Un chirurg plastician a dezvăluit cea mai mare greșeală făcute de femei, dar și de bărbați pentru a se menține tineri. Videoclipul în care spune că un singur exercițiu te îmbătrânește rapid a devenit viral pe internet în ultimele zile.  

 

Un cunoscut chirurg plastician a dezvăluit singurul exercițiu care te face să îmbătrânești mai repede și le transmite pacienților săi să renunțe la antrenamentul fizic atât de popular de ani de zile dacă vor să nu mai aibă „o față slăbită și îmbătrânită, plină de riduri”.

Medicul american Gerald Imber, de 82 de ani, a explicat de ce le-a spus paciențolor săi să evite alergatul, pentru că impactul este foarte mare și îi face să îmbătrânească mai repede. El este specializat în tratamentul și prevenirea îmbătrânirii, prin proceduri chirurgicale pentru față și corp, fiind pionierul liftingului facial minim invaziv în urmă cu zeci de ani, scrie DailyMail.

El a transmis acest mesaj pe TikTok, în care a explicat că atleții, mai ales alergătorii de cursă lungă ajung să aibă o „față slăbită, îmbătrânită”. Medicul a atras atenția că alergarea ocazională joggingul este „perfect”, însă sunt de preferat exercițiile cu impact redus asupra feței.

Mesajul său transmis pe TikTok, însă, nu a fost primit atât de bine, după cum mărturisește chiar în videoclipul postat. El a recunoscut că „jumătate din pacienții mei mă iubesc pentru asta și jumătate din pacienții mei mă urăsc pentru asta”.

Gerald Imber a explicat de ce trebuie evitate alergările pe distanțe lungi.

„Este perfect să alergi un pic în fiecare zi sau să alergi de câțiva kilometri de câteva ori pe săptămână”, dar orice mai mult decât atât este prea mult, a atras atenția medicul.

„Ați văzut vreodată un alergător de cursă lungă care să nu aibă o față slabă și îmbătrânită, cu riduri? Așa se întâmplă”, spune medicul chirurg.

Dr. Imber a adăugat că alergarea la maraton provoacă, de asemenea, un stres asupra corpului, afectând genunchii, gleznele, spatele.

„Chipul alergătorului” a fost multă vreme un subiect fierbinte de dezbatere, unii susținând că impactul alergării ar fi făcut ca pielea feței lor să se lase, alții sugerând că îmbătrânirea avansată s-ar datora de fapt grăsimii corporale scăzute sau expunerii crescute la soare a alergătorilor în aer liber.

În același timp, dr. Gerald Imber a amintit că există și o serie de beneficii ale alergării și că nu este nimic rău în a te bucura de o alergare din când în când.

„Deci, dacă vrei să alergi puțin, grozav, dar un aerobic care să nu aibă un impact mare sau un impact redus e de preferat pentu a face exerciții”, a concluzionat medicul chirurg.

Articolul precedentDieta de primăvară. Cum să slăbeşti 7 kg în două săptămâni doar cu alimente sănătoase
Articolul următorȘoferiță cu o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, depistată de polițiști