Șase case în care copiii și adolescenții din centrele de plasament se vor bucura de un mediu apropiat de cel familial vor fi construite în județul Iași.

În acest sens, consilierii județeni au aprobat în cadrul întrunirii de azi, două convenții de asociere între Consiliul Județean Iași (CJ), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și Fundația “Hope and Homes for Children” (HHC) în vederea închiderii unităților rezidențiale din cadrul Centrelor de Servicii Sociale “Ion Holban” și Târgu Frumos.

Patruzeci și opt de tineri din Centrul “Ion Holban” vor fi cazați în 4 astfel de module familiale, capacitatea unei locuințe fiind de 12 persoane. Celelalte două imobile vor fi construite în orașul Târgu Frumos. Aici vor fi găzduiți 24 de copii care provin din Centrul Târgu Frumos. Condițiile de trai și serviciile de consiliere oferite de specialiști vor contribui la dezvoltarea personală și profesională a beneficiarilor. Costurile pentru ridicarea caselor vor fi asigurate integral de Fundația HHC, responsabilitatea DGASPC Iași fiind obținerea autorizațiilor de construcție. Consiliul Județean va achita cheltuielile necesare pentru racordarea la utilități.

Acolo unde există posibilitatea de reintegrare familială pentru minori, aceștia vor fi sprijiniți pentru a se întoarce alături de părinți.

Articolul precedentTârguri de iarnă pe Pietonal și pe strada Lăpușneanu
Articolul următorSute de brazi din Danemarca de Primărie pentru Sărbătorile de iarnă