Profesorul Silviu Gurlui, de la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iași, a declarat că a început analiza celor două bucăți de meteorit descoperite în județul Iași și că acestea au o radioactivitate deosebită.

 

Gurlui susține fragmentele produc radiații luminoase în momentul în care în jur este doar o lumină slabă.

„Aceste imagini cred că pot face istorie. E un fenomen rar. Din primele noastre estimări pare un efect însumat al radioactivității materialului recuperat de la Ipatele (sâmbătă, atunci când a avut loc acel zgomot din aer) și al mediului înconjurator (radiație optică naturală sau artificială).

Adică efect cumulat radioactivitate & lumină care induc scintilații, luminescență foarte nestimparată. Suntem, cred, departe de a descifra mecanismul. Din moment ce am făcut aceste filmări nu mai am liniște. Reamintesc, imaginile redau o luminescența pulsată care se produce oricât de mult cât timp există lumină slabă în jur. Dar ce e interesant, în condiții aproape de întuneric (greu poți citi un ziar la această lumină) grăunții încă se zbat zdravăn să emită fotoni! Apar încă scintilații foarte intense!”, zice Silviu Gurlui.

Articolul precedentAu declarat că angajații sunt în șomaj tehnic, dar îi foloseau la muncă! Acum au amenzi de plătit
Articolul următorCOVID-19 în căminele de bătrâni din Iaşi: Trei persoane au fost găsite infectate cu coronavirus