Liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea a declarat că Mihai Chirica nu va candida pe listele liberalilor la alegerile locale.

“Mihai Chirica nu va fi candidatul PNL şi nu va mai fi nici primar din iunie încolo. Ipoteza venirii lui în PNL n-o putem discuta. Există bruiaje întreţinute la nivelul Iaşului, asta e adevărat, eu nu am cum să lupt cu aşa ceva. Candidatul PNL este Marius Bodea. Exclus să vină Chirica în PNL, nu primim mafioţi în partid. Însă lucrurile trebuie tranşate cât mai repede“, a declarat Marius Bodea.

Deputatul spune că este necesară o alianţă locală la Iaşi pentru ca Mihai Chirica să nu câștige din nou primăria.

„Când ai un singur tur trebuie să priveşti ca şi cum ai fi deja în turul doi, adică voturile trebuie împărţite chiar din primul tur între primarul în funcţie, care sigur candidează, şi un candidat care are şansa să-l învingă. Facem 300 de sute de sondaje şi ne va da candidatul comun care poate să-l învingă. O susţin și pe Cosette Chichirău la primăria Iaşi, dacă aceasta va fi plasată mai bine în sondaje“, a adăugat Bodea.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica, exclus din PSD în urmă cu doi ani, a purtat discuţii atât cu PNL, cât şi cu PSD, însă deocamdată n-a fost luată nici o decizie.